25 Aralık 2011 Pazar

Fuerteventura

Bu gezimizle birlikte içimizdeki interrailci ruhu tatile çıkardık ve kendimize paket tur satın aldık:) Çünkü geç kaldık! Ben bütün planlarımı en az 6-8 ay öncesinden tamamlarken yol arkadaşımın ihmalleri sonucu katılabileceğimiz tüm turlarda yerler dolmuştu, bir Fas bir de Dubai fırsatı kaçırdık:( Almanya üzerinden uçacağımız için Noel tatili dönemi biletleri çoktan fırlamıştı.Rotamızı sıcaklara çevirip belki deniz tatili Aralık'da daha iyi olur diyerek bir haftamızı çölün ortasındaki süper şirin otelimizde geçirdik. Bu turu ararken yine güzel siteler keşfettik. Sanırım önce bunlardan başlamalıyım: Bunlardan ilki www.skyscanner.com.tr;. Diğer ülkelerde ve dillerde de mevcut hatta mobil telefonlar için app. de var ve çok pratik. Gün ay ve hatta yıl bazında uçak bileti arayabiliyorsunuz. Küçük bir tüyo: Bir kaç hava yolu bu sitede yok bu yüzden bu hava yollarının kendi sitelerine girip bilet fiyatlarını kıyaslayabilirsiniz.

Bunun dışında Almanya'da süper rotalara tur düzenleyen ekonomik tur kapsamında bence çok yeterli olan Lidl Reisen(bu Almanca versiyonu) diğer ülkelerdeki faaliyetlerini bilmiyorum. Maalesef Türkiye'de yok. Lidl marketlerinde ve internet sitesinde her 15 günde yeni katalogları çıkıyor acele eden bu güzel turlardan yararlanabiliyor. Acele eden kısmını vurgulama gereği duydum çünkü çok rağbet var ve bizim gibi Türk insanları gezi planlarını 10 ay öncesinden yapmadığı için bekledikçe fiyatlar artıyor ya da turlar doluyor. Dolayısıyla her şeyin başı önce plan!!:)

Üçüncü önerebileceğim site yine Almanya'dan L'Tur. Son dakika fırsatlarıyla 10 ay öncesinden plan yapma yeteneği olmayanlar için 1-2 ay öncesinden deniz ve kayak tatili rotalarına uçak+transfer+otel paket turları satın alabilirsiniz. Sitesinde günlük fırsatlar yapıyor. Böylece %30-%40 indirimlerinden yararlanabiliyorsunuz.

Bu gezim sırasında TUIFLY'ı ilk defa denemiş olup uçuş sırasındaki ilgiden de çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Hizmet kalitesi beklentimin çok üzerindeydi.

Fuerteventura , 2011 yılında Rüzgar sörfü ve Kiteboard sporlarında Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmış. Atlas okyanusundan gelen rüzgar, sörfçüler için mükemmel! Ayrıca öğrenmek isteyenler için günlük ve haftalık teori kursları var.

Yılın bütün ayları tatil yapmak ve denize girmek için uygun. Sıcaklık aralık ayında 23-24 dereceydi. Ben deniz suyunu biraz soğuk bulduğumu söylemeliyim. Kuzeyde yaşayan tatilciler için suyun sıcaklığı çok iyiydi, denizin ve havuzun tadını fazlasıyla çıkardılar. Ada yemekleri damak tadımıza uygun ve balık ağırlıklı. Sanırım en çok bunu özleyeceğim, denizden çıkan her şeyi yiyenlerdenseniz vazgeçmeniz çok kolay olmayacaktır :)

Bunun dışında adada turistler için güzel aktiviteler düzenleniyor. Örneğin Kanarya adalarının en büyük hayvanat bahçesine günlük turlar. Otelinizden rezervasyon yaptığınızda cüzi miktarda indirim de yapıyorlar. Tur kapsamında 4 adet gösteri de bulunmakta. Timsah ve yılan gösterisi, yırtıcı kuşlar gösterisi, papağan gösterisi ve fok gösterisi.. Gösteriler çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Afrika'ya henüz gitmemişler için Afrika'ya giriş dersi kapsamında :) Öncelikle afrika hayvanlarını, kaktüsleri ve çölü soluma anlamında ideal:) Bunun bir üst versiyonu Afrika safarisi olacaktır. Jübile ise köpek balığı dalışı :) Ben bu üçüncüsü konusunda hala şüpheliyim:)

Tekne turları ile yakınındaki diğer ada olan Lanzarote 'ya da geçiş yapılabilir.

Şimdi adada kısa bir gezintiye çıkalım mı?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder